Erythro-Keratoderma – Tweede deel Jolanda

 In Blog, Liquid

Erythro-Keratoderma

Erythro-Keratoderma – Tweede deel Jolanda

Ik ben hogerop gegaan naar het UMC in Utrecht. Hier werd een diagnose gesteld:  Erythro-Keratoderma. Het betreft een zeer zeldzame huidaandoening. Ze wilde proberen lichttherapie of hele zware medicijnen, waarbij ik absoluut niet zwanger mocht raken, want dan kon de baby zwaar misvormt te wereld komen. Ik koos voor lichttherapie uiteraard….. Na wekenlang iedere dag in Utrecht lichttherapie te hebben gehad. Had ik geen resultaat. Weer was die grote teleurstelling. Maar je wilt er zo graag van af. Je probeert van alles. Kruidendokters in Den Haag, Chinese thee en zalf uit Amsterdam. Dit alles kost je handen vol met geld en het had geen resultaat.

Een half jaar geleden was ik aan het overwegen om naar Beiroet te gaan naar een arts die ik aanbevolen had gekregen van iemand. Maar ja, je moet wel even naar Beiroet. Tot ik het verhaal van Rene Bond las in de plaatselijke krant in Volendam. Hij was zo te spreken over ELIQUID. Eerst dacht ik “Ja het zoveelste middeltje”. Ik had het stukje uit de krant geknipt, en wel 10 x gelezen en dacht; Misschien helpt dit wel. Een week later sprak ik René Bond z’n zuster. En ze zei; Het is ongelooflijk, bel René op!!!! Ik heb René Bond gebeld en hem toen gesproken. Hij had zulke goede resultaten, dat ik besloot om het ook te proberen. Ik heb toen Linda gebeld, omdat ik ook diabetische ben, en medicijnen gebruik, maar in ELIQUID zit geen suiker in, alleen vis. Dus geen probleem. Moest wel eventjes opletten dat als ik het innam, eventjes moest prikken om te kijken of er een reactie was, maar er was niets aan de hand. Gelukkig.

Linda heeft mij gezien en zei ” Kom op Jolan, we gaan ervoor. Baadt het niet , Schaadt het niet”, zoals we dat zeggen. En zo gezegd zo gedaan. Ik ben begonnen met ELIQUID 2 x per dag 75 cl. Na twee dagen werd ik gek van de jeuk, maar ik voelde ook op mijn armen al een zacht plekje. Ik was blij, maar hield in mijn achterhoofd niet al te blij te zijn, want je bent zo bang voor weer die teleurstelling, dat het niet helpt.

Na ongeveer 1 week werd de jeuk minder. Na ongeveer 3 weken zag je al goede resultaten. De schilfering werd stukken minder, wel werd mijn huid rood, en warm. Het voelde alsof er iets uit mijn lichaam wou. Ik was weer bij Linda, die mij al die weken de moed erin heeft blijven houden “Kop op we gaan door!”. Die steun doet je goed en zienderogen zag je ook hoe mijn huid opknapte. Na een week of 5 kreeg ik even een terugval. Maar dat ging al snel weer beter. En nu na 9 weken ElIQUID te hebben gebruikt, ben ik zeker voor 75 procent klachtvrij! ZIE VOOR EN NA FOTO. Ik heb nog enkele lichte droge plekjes op mijn lichaam, zoals u op de foto’s kunt zien. Dus ga ik nog even trouw door met ELIQUID.

Hierbij wil ik Kees en Linda HEEEEL ERG BEDANKEN voor dit wonderbaarlijke middel, en raad ik iedereen aan om het te gaan proberen.

Jolanda Kwakman te Volendam

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

(Zeldzame huidziekte) Erythro-KeratodermeECZEEM handen