(Zeldzame huidziekte) Erythro-Keratoderme

 In Blog, Liquid, Pijlstaartrogolie

(Zeldzame huidziekte) Erythro-Keratoderme

(Zeldzame huidziekte) Erythro-Keratoderme

EERSTE DEEL JOLANDA (Erythro-Keratoderme)

Over het algemeen heb ik niet zoveel vertrouwen in de zogeheten testimonials. U weet wel, die ongekend positieve persoonlijke getuigenissen over de geweldige werking van een product of een bedrijf. De verhaaltjes zijn opgetekend of verzonnen om potentiele gebruikers over de streep te trekken. Tot voor zeer kort kwam het mij voor dat dergelijke ‘verklaringen van derden’, zoals de definitie van testimonials in het Marketing Handboek luidt, met een behoorlijke korrel zout genomen moesten worden. Allemaal verkooptruckjes. Tot voor zeer kort dus, want sinds ik Jolanda Kwakman uit Volendam heb gesproken, kijk ik er toch iets anders tegenaan.[restrict]Jolanda heeft al sinds haar vroege tienerjaren last van een extreem droge en daardoor schilferende huid. Een paar maanden geleden kwam ze in contact met Linda en Kees die het middel Eliquid/Pijlstaartrogolie in Nederland op de markt brengen. Eliquid is een van oorsprong uit China afkomstig natuurproduct dat goed werkt bij tal van huidproblemen. Na relatief korte tijd, is Jolanda Kwakman voor meer dan 75% genezen van haar zeldzame huidaandoening –Erythro-Keratoderme- en is er alle hoop op een volledig herstel. Jolanda kan haar geluk niet op en wil aan Prettig Weekend graag haar verhaal kwijt. Omdat daarbij, hoe kan het anders, het wondermiddel Eliquid veel lof krijgt toegezwaaid, leest het verhaal van Jolanda hier en daar als een testimonial. Maar ditmaal is dat er dan eentje waarbij niet getwijfeld hoeft te worden aan het waarheidsgehalte. Eliquid heeft Jolanda Kwakman daadwerkelijk erg geholpen. Dat zie je als er foto’s van vroeger bijgehaald worden en je naar de Jolanda van nu kijkt. En dat hoor je nog eens bovendien. Want Jolanda kan vandaag de dag stralend praten!

,,Ik ben zo intens gelukkig nu mijn huidproblemen dankzij Eliquid niet meer mijn hele leven bepalen’’, zegt Jolanda. ,,Ik denk dat veel mensen zich nauwelijks kunnen voorstellen wat het is om over je hele lijf een schilferende huid te hebben. Alleen mijn handpalmen, mijn voeten en mijn gezicht waren klachtenvrij. Verder was het overal. Het begon op mijn 11de jaar en werd pas heel veel later, na talloze onderzoeken en na evenveel experimenten met uiteenlopende middelen, gediagnosticeerd als Erythro-Keratoderme. Een zeldzame huidaandoening waartegen geen remedie bestaat. Dat maakte het extra erg natuurlijk. Doktoren zeiden dat ik er mee moest leren leven, maar eerlijk gezegd was het met die ziekte eigenlijk nauwelijks leven. Ik moest en wilde altijd mijn lichaam bedekken, zodat mensen weinig van mijn huid konden zien. Van binnen voelde ik me daardoor diep ongelukkig. Ik durfde niet te gaan zwemmen, ik trok niet de mouwloze zomerkleren aan die ik zo leuk vond. Ik kon me gewoon niet vrijuit bewegen.’’ Hoewel vaststond dat er geen adequate behandeling voor Jolanda’s huidproblemen was, droegen de doctoren wel mogelijke oplossingen aan. Ze hielpen geen van allen. ,,Ik heb onder anderen wekenlang lichttherapie gehad in het UMC in Utrecht. Ook dat werd weer een grote teleurstelling. In mijn wanhoop ging ik van alles proberen. Kruidendokters in Den Haag, Chinese thee en zalf uit Amsterdam. Het heeft allen handen vol geld gekost. Op een gegeven moment overwoog ik serieus om een arts in Beiroet te consulteren omdat ik bij gerucht had vernomen dat die man huidziektes kon genezen…’’

Alsof het zo heeft moeten zijn, kwam Jolanda Kwakman op dat moment op het spoor van het Chinese middel Eliquid dat nota bene in Nederland geproduceerd en op de markt wordt gebracht door de Volendammers . Zij stellen het drankje samen uit visextracten, zonder toevoeging van schaal- en schelpdieren. Het is een gezondheidsproduct dat het herstellend vermogen van de huid van binnenuit ondersteunt. ,,Omdat ik ook diabetisch ben, en medicijnen gebruik, was het nog maar de vraag of ik zonder problemen Eliquid kon gaan gebruiken maar gelukkig was dat geen probleem. Het was een soort baadt het niet dan schaadt het niet situatie. Spannend, maar dankzij de steun van Linda en Kees ook heel hoopgevend.’’

Al vrij snel bleek Jolanda’s hoop ditmaal niet ijdel. ,,Hoewel mijn herstel in het begin wel volledig de verkeerde kant op leek te gaan’’, lacht ze. ,,Na twee dagen werd ik namelijk gek van de jeuk. Tegelijkertijd echter voelde ik op mijn armen ook al een eerste zacht plekje. Geen reden tot juichen overigens want daarvoor was ik net een even te vaak teleurgesteld in mijn behandelingen. Toen we een week verder waren, ik nam elke dag tweekeer 75 ml Eliquid, werd de jeuk minder. En na ongeveer drie weken zag ik echt goede resultaten. De schilfering werd stukken minder. Wel werd mijn huid rood en warm en voelde het, alsof er iets uit mijn lichaam naar buiten wilde. Linda heeft mij in die periode erg gesteund. Een terugval lag namelijk op de loer, maar zij hielp mij de moed erin te houden. Daar ben ik haar –en Kees natuurlijk- heel dankbaar voor. Want zie eens hoe ver ik nu al ben. Ik heb nog slechts enkele lichte droge plekjes op mijn lijf. Ik ga dus nog wel even door met het gebruik van Eliquid. Maar alle tekenen wijzen er op dat ik over enige tijd volledig klachtenvrij kan zijn. Voor mij is dat een wonder hoor, na alle narigheid die ik door mijn huidziekte heb meegemaakt. Dat uitzichtloze waarin ik dreigde te verdwalen is volledig voorbij. En dat voelt zo geweldig goed!!’’

ZIE VERVOLG TWEE!!!!!! JOLANDA(Erythro-Keratoderme) MET DE FOTO VAN NU!!!!!!

 

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Eczeem handenErythro-Keratoderma