Eczeem voeten

 In Liquid

Eczeem voeten

Onderaan het verhaal anno 2018:

Ben er stil van. Maar we hebben het voor elkaar. Viel niet mee. Maar ze zette door. Ze moest en zou er van af….

Ik heb haar via privé berichten doorheen getrokken, want dit was een zwaar traject. Ik ben dan ook trots op je meid….Al met al duurde dit 8 weken. (zie foto’s) zegt genoeg.
Is alleen nog erg droog maar dat komt wel weer goed. Bij deze ook m’n verhaal
Al 11 jaar last van eczeem. Via huisarts hormoonzalven gehad. Uiteindelijk naar de dermatoloog getest voor allergieën, rubber en kaneel kwam hieruit. Dus geen nieuwe schoenen aan omdat lijmresten eerst goed uitgehard moeten zijn. Speciale beschermsokken aan. Helaas mocht dit alles niet baten en kwam het met regelmaat terug. Weer andere crèmes en met regelmaat stootkuur prednison. Helaas meerdere malen wondroos gehad aan m’n linker been waardoor lymfklier beschadigd is. Zelf dacht ik dat het eczeem probleem door voeding kwam maar dermatologen gaven aan van niet. Maar heb toen uit eigen beweging een shake dieet van 3 maanden gaan volgen en was er tijden vanaf. Daarna weer meer en meer gaan eten en uitproberen. Helaas kwam het weer terug en weet niet waardoor. Vervolgens weer elke ochtend shakes en s’middags en s’avonds gewoon eten. Maar dit hielp niet voldoende. Is ook een tijdelijk oplossing, want op lange termijn werkt het niet meer om op shakes te leven. Weer naar de dermatoloog die me prednison gaf als stoot kuur ….. alweer. Is een medicatie waar ik niet vrolijk van werd, maar als het helpt slik je het wel. Vervolgens weer een allergie test waar geen allergie uit kwam. Ook verwonderlijk vond de dermatoloog omdat er 7 jaar eerder wel een allergie was.

Uiteindelijk sinds februari getipt door iemand op een verjaardag om pijlstaartrog-olie te gaan bekijken. Want haar dochter , (toen 4 jaar) had ook eczeem en nam elke dag een theelepeltje en na 2 weken was ze van haar eczeem af.

Gelijk besteld via de besloten Facebookpagina van Pijlstaartrog-olie. En gebeld voor informatie. Geadviseerd werd om de liquid en de capsules pijlstaartrog-olie tegelijkertijd in te nemen samen met 2 pillen probiotica (biokult). Oh wat vond (en vind) ik de liquid vies, lust namelijk ook geen vis. Maar heb het er graag voorover om van m’n probleem af te komen. 2x daags 75 ml was het advies en dan de capsules erbij innemen.

Doordat de liquid letterlijk alles eruit gooit, kwam ook weer mijn wondroos weer terug. Ik was aldoor niet lekker. Snel moe en geen puf. Dat was dus de reden dat ik me ook niet goed voelde. Daarbij zat er ook een bacterie in mijn voet. Dus toch weer aan de antibiotica samen met de Liquid en de capsules. Dat kan allemaal samen gelukkig. De dokter wilde me weer hormoon zalf geven, maar dat weigerde ik.

Het advies was dan ook van Linda, LAAT HET ZIJN GANG GAAN, en heb GEDULD…..
Het proces ging niet snel bij mij. Ik kreeg advies wat ik vooral niet meer moest eten en wat ik wel moest eten. En dat doe ik nu nog steeds…..
Helaas binnen 3 dagen allergische reactie van de kuur over m’n hele lijf. Weer andere kuur antibiotica voor 12 dagen.
Twee weken voet ingezwachteld en ingesmeerd met zinkolie omdat mijn voet vocht uitstootte. En ruim 4 weken last gehad van de jeuk over m’n hele lijf. Antibiotica was niet goed voor mijn eczeem, maar ik moest wel. Geen andere keuze.

Maar de jeuk zakte uit zichzelf weer af, gelukkig. Want de Liquid en de capsules doen hun werk.
Het vocht liep gewoon m’n voeten uit,(zie foto) dus maar weer ingesmeerd met zinkolie maar hielp niet echt meer.

Het word namelijk eerst erger en dan gaat het afzakken.Liep overdag met een Tena lady in mijn schoen om het vocht op te vangen. Dit zakte ook weer vanzelf af. Door de zinkolie was mijn voet erg uitgedroogd, waardoor het steeds open knapte tot bloedens aan toe. M’n voet werd ook weer dik van het vasthouden van vocht..

Na verloop van tijd ging het eczeem weg, maar daarna zat er nog een schimmel op mijn voet. Ook dat moest ik behandelen. Met gewone schimmelzalf die je kan kopen bij elke drogist of reformwinkel. (op advies van Linda)

Elke dag heb ik steunkousen aangehad omdat mijn voet enorm veel vocht vasthield en ook zeer pijnlijk was. Ik drink nog om de dag de liquid . Maar wel nog 2 capsules Pijlstaartrog-olie en 2 capsules probiotica. En nog 2x daags anti schimmel cremé en drink ik molkosan.
Om de dag voeten badje met grof zeezout. Het gaat nu super goed.

Nou de foto’s spreken voor zich.

Het was erg zwaar. Maar ik ben nu zo blij en opgelucht.
En kan ik in de zomer weer lekker open schoenen aan..

 

      

2018:
Weet je wat ik vanmorgen gedaan heb ??? Heerlijk naar de pedicure en voetwelness gehad. Zo fijn eczeem vrij te zijn

Eczeem Voeten Pijlstaartrogolie Eczeem Voeten Pijlstaartrogolie

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Liquid en PijlstaartrogolieLiquid en pijlstaartrogolie